Εκδηλώσεις

1 χρόνος gizmo_lab

Το gizmo_lab κλείνει 1 χρόνο και το γιορτάζει με live electronics, cocktails, games (arcade & 1-D dungeon) και φυσικά τούρτα. 1 χρόνος gizmo_lab 1 χρόνος hacks 1 χρόνος restart τον server 1 χρόνος linux & hack bars 1 χρόνος προβολές και συζητήσεις 1 χρόνος arcade & 1-D dungeon 1 χρόνος gizmocats Την Τρίτη 6 Ιουνίου από τις 20:00 (όντως!) στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera (Επισκόπου Αμβροσίου 3, περιοχή Αντιγονιδών)

Προβολή: “Gattaca” (1997)

Την Πέμπτη στις 25/05 στις 20:00, στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera, το gizmo_lab προβάλλει μια all time classic 90s δυστοπία, για να υποδεχτεί τίμια το ζοφερό αύριο που προμηνύεται για εμάς, μετά το εκλογικό ντελίριο της Κυριακής. Σ’ ένα όχι-και-τόσο-μακρινό μέλλον η ευγονική έχει γίνει η νέα κανονικότητα και η ταξική διαστρωμάτωση καθορίζεται από τα τέσσερα νουκλεοτίδια του ανθρώπινου γονιδιώματος: (G)ουανίνη (A)δενίνη (T)hυμίνη (T) (A) (C)υτοσίνη (A) Γιατί εμείς μπορεί να ονειρευόμαστε τ’ αστέρια και το διάστημα, αλλά το κράτος έχει άλλα πλάνα…

Surf n Hack Cocktail Bar

Cocktail bar από το gizmo_lab την Τρίτη 23 Μαΐου στο κοινωνικό κέντρο Ovradera.

Folk Punk Hack n Bar

Μια ακόμα Tρίτη για τα DIY προτζεκτάκια μας, όπου το “yourself” ξε-μιζεριάζεται μέσα από το συλλογικό troubleshooting. Μία ακόμα Tρίτη για μπίρες, τσάγια, ποτά και φολκ-πανκ μουσικές, γιατι καιρό είχαμε και μας έλειψαν. Ή πιο περίπλοκα, επιλέγουμε τον δρόμο της συλλογικής διερεύνησης των τεχνολογιών, την ανοιχτή οριζόντια οργάνωση των δομών είτε αυτό είναι ο χώρος που βρισκόμαστε, το software που χρησιμοποιούμε, είτε είναι οι κοινότητες των ανθρώπων που αναπτύσσουμε. Σπάμε τα όρια του ψηφιακού, δημιουργούμε τους κοινούς τόπους για να συναντηθούμε πέρα από τις κυρίαρχες ταυτότητες και τις λογικές που μας θέλουν ειδικές και αμέτοχους, υπερεξειδικευμένους και αποκομμένους από το κοινωνικό και συλλογικό.

Προβολή “Hang the Dj” + άφτερ συζήτηση

Βλέπουμε το Hang the DJ, διαβάζουμε αποσπάσματα από το βιβλίο “Black Mirror: ο μαύρος καθρέφτης της ψηφιακότητας” και συζητάμε.