Δράσεις

Repair Cafe v.3

To Repair Cafe, ένα εγχείρημα του gizmo_lab, στοχεύει να δώσει λίγη ακόμα ζωή στις συσκευές μας, την Κυριακή 12 Φλεβάρη στις 18:00 στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera. Επιλέγουμε την συλλογικοποίηση δημιουργώντας έναν χώρο που μπορούμε να μιλήσουμε, να συναντηθούμε, να μάθουμε και να πειραματιστούμε γύρω από την τεχνολογία. Φέρε την συσκευή που μπορεί να σε ταλαιπωρεί, μήπως και τη μαστορέψουμε παρέα. Ενάντια σε κάθε πολιτική αναλωσιμότητας.

Repair Cafe v.2

To Repair Cafe, ένα εγχείρημα του gizmo_lab, στοχεύει να δώσει λίγη ακόμα ζωή στις συσκευές μας, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera. Επιλέγουμε την συλλογικοποίηση δημιουργώντας έναν χώρο που μπορούμε να μιλήσουμε, να συναντηθούμε, να μάθουμε και να πειραματιστούμε γύρω από την τεχνολογία. Φέρε την συσκευή που μπορεί να σε ταλαιπωρεί, μήπως και τη μαστορέψουμε παρέα. Ενάντια σε κάθε πολιτική αναλωσιμότητας.

Βοηθάμε τις εξεγερμένες στο Ιράν να σπάσουν τη διαδικτυακή λογοκρισία

Στις 13 Σεπτεμβρίου η Mahsa Amini πέθανε μέσα σε αστυνομικό τμήμα της Τεχεράνης όπου ήταν κρατούμενη. Το “έγκλημα” για το οποίο συνελήφθη από την αστυνομία ηθών του Ιράν ήταν ότι δε φορούσε σωστά τη μαντήλα στο κεφάλι της. Ο θάνατός της έγινε αφορμή για να ξεσπάσει μια μεγάλη εξέγερση ενάντια στην καταπίεση και τη θεοκρατία που εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι του Ιράν. Το Ιράν είναι παγκοσμίως μια από τις χώρες με την πιο αυστηρή πολιτική λογοκρισίας στο internet.

Repair Cafe

To Repair Cafe, ένα νέο εγχείρημα του gizmo_lab, στοχεύει να δώσει λίγη ακόμα ζωή στις συσκευές μας. Ενάντια στην προωθούμενη νοοτροπία της υπερκατανάλωσης ουσιαστικά αναλώσιμων προϊόντων, δημιουργούμε μια δομή μέσα από την οποία, απέναντι στην κερδοφορία και τον καπιταλισμό, ανακτούμε μέρος του ελέγχου της τεχνολογίας στις ζωές μας, επιλέγοντας την εκμετάλλευση των εργαλείων μας στο έπακρο. Όχι (μόνο) από ανάγκη άλλα και κόντρα στο αφήγημα που μας θέλει δούλους του εμπορεύματος.